Mamma och sambo med Simon. Här visas allt från vårt kaotiska liv! Inga filter behövs

Att gå till en logoped med barn

Moa har som jag sagt tidigare lite svårt med talet. Bad om remiss till logoped då jag vill hjälpa henne nu och inte när hon börjat skolan. Vill att hon får en bra start på livet och detta hjälper henne förhoppningsvis.

 

Fick en tid i brevlådan och ett långt formulär med frågor vi skulle besvara:

vad händer när hon inte gör sig förstådd? Jo hon blir arg och extremt ledsen

har hon ammats? Ja tills infektion uppstod

när började hon gå: vid ett års ålder

osv….

Dagen då vi skulle åka dit var jag nervös! Hade pratat med henne i flera dagar om vad vi skulle göra där och vem vi skulle träffa då Moa behöver tid på sig att bearbeta allting innan vi skall göra något nytt så hon visste ungefär vad vi skulle hitta på.

 

Vi kom dit ganska tidigt så hon fick leka i väntrummet för det tycker hon om och när logopeden väl ropade upp oss var vi beredda. Mätta efter lunchen vi åt på vägen och glada!

 

När vi kom in gick allt på räls! I en timma satt Moa och pratade om allt och de fick igenom två gigantiska böcker som Moa skulle berätta om vad hon såg på bilderna. Casper tyckte det var extremt tråkigt men ibland får jag inte ihop det med barnvakt mitt på dagen så då gör vi det bästa vi kan av situationen.

Efter dessa stora böcker så skulle Moa pussla medans vi pratade. Logopeden förklarade om hur barn byter ut bokstäver och när hon målade upp vilka bokstäver de gärna byter så gick det upp ett ljus i mitt huvud! Detta är ju Moa!!

 

Vi gick igenom de bokstäver hon gärna inte säger och kom fram till att det är de svåra orden som man uttalar långt bakom i munnen som skapar problem för henne

vissa exempel är KAKA KAFFE KOPP ni ser ju att det är K ljudet som skapar mest problem.

 

Moa fick läxa med sig hem och vad hon övar!!! Hela dagarna övar hon på dessa ord och redan nu märker jag skillnad. Vi skall tillbaka i september men hade gärna gått en gång i månaden för hennes skull för vilken förbättring redan!

 

Moa ligger långt före sin årsgrupp i att måla, pyssla m.m så att talet hamnat bakom tyder på att hon funnit mer intresse i pyssel helt enkelt.

 

Moa försöker göra sig förstådd och jag som umgås med henne jämt förstår henne ypperligt men någon som inte umgås så med henne så blir det väldigt fel och Moa blir extremt ledsen av det och jag hatar att se henne ledsen. Hon är världens gladaste om man bara förstår henn.

 

Hon kämpar nu vidare med dessa ord vi fått i läxa och hoppas på förbättring för hennes skull

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats