Mamma och sambo med Simon. Här visas allt från vårt kaotiska liv! Inga filter behövs

Kan lathet skapa ociviliserade barn?

I dagens samhälle finns flera företag som saluför sig som föräldrarnas hjälp i vardagen och till viss del håller jag med men…

 

att åka och handla med barn är definitivt en utmaning utan dess like flera gånger om. Mina barn är 4 respektive 1 och ja? Varje gång går det inte smärtfritt och det förväntar jag mig inte heller!

 

Jag brukar bli smått irriterad bara jag kommer till affären och familjeparkeringarna är upptagna för det betyder att jag måste ställa mig långt bort för att ens få ut barnen utan att de drämmer dörrarna i bilarna bredvid.

 

Casper brukar få hänga i vagnen då det är lättast att ha koll på honom där vilket inte alltid uppskattas och Moa skall 99% av gångerna ha en egen vagn vilket betyder att två mynt måste letas upp varje gång vilket i sig är en bedrift i ett kontantlöst samhälle!

 

Men till saken: du kan ju beställa hem mat på alla möjliga vis.

Jag har haft matkasse när jag bodde i lägenheten då konsten att bära massa kassar med barn inte var en självklarhet som man knappast lyckades med då parkeringarna låg alldeles för långt bort mem i dagsläget hade jag inte valt det!

 

Det hör liksom till att barn lär sig hur man handlar och vad man handlar och definitivt hur man beter sig i en affär.

 

Vi har fått lämna butiken många gånger när det liksom ballat ur men numera funkar det väldigt bra då vi planerar allting och barnen får egna uppgifter i affären.

 

Men att alltid beställa hem mat eller liknande känns väldigt märkligt för hur ska barn lära sig?

 

Ibland måste man bara ta utmaningarna även om det är jobbigt!!

 

Jag förstår att det är bekvämt med mat till dörren och liknande men bli inte rädda för utmaningen i en vanlig mataffär! Det skapar framtiden för era barn

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nazima på Min mat och mitt hem

    Kunde inte sagt det bättre själv!!! Tycker barn ”ska lära sig” en sån simpel sak som att hå i mataffären med föräldern eller annan vuxen…. Matkasse i all ära, men bättre att ta tag i det”småjobbiga” och lära sig hantera det än enbart”sopa det under mattan”….
    Matkasse må vara bekvämt , men för en bak -och matlagningsgalning som jag, går inte logistiken helt ihop…. Tycker det är alldeles för kul att planera veckomatsedlar??

    Ses på lördag! Längtar i stora lass!

stats